Olynth 0,1% 10 ml

Obsahuje rovnakú účinnú látku ako Olynth HA, avšak nemá obohatené zloženie o hyalurónovú kyselinu. Teda nemá efekt na zvlhčenie sliznice. Tento handicap kompenzuje nižšou cenou. Jeho nevýhodou je, že je obsahuje konzervačnú látku benzalkoniumchlorid, ktorá môže spôsobovať podráždenie sliznice.

Účinnosť:
Výrobca: FAMAR Orleans Arzneimittel GmbH (Držiteľ registrácie: McNeil Healthcare (Ireland) Limited))
Zloženie: xylometazolínhydrochlorid
Lieková forma: nosový sprej
Indikácie: Symptomatické zmiernenie prekrvenia a opuchu sliznice nosa v dôsledku infekcií dýchacích ciest alebo nádchy rôznej etiológie ako je alergická nádcha, vazomotorická nádcha alebo nádcha sprevádzajúca infekcie dýchacích ciest. Na uľahčenie uvoľnenia sekrécie pri paranazálnej sinusitíde a pri katare Eustachovej trubice kombinovanom s bežným prechladnutím.
Ďalšie použitie: OLYNTH 0,1 % je indikovaný dospelým a deťom vo veku od 6 rokov.
Kontraindikácie: Precitlivenosť na liečivo alebo na ktorúkoľvek z pomocných látok uvedených v časti 6.1. příbalového letáku.
Velkosť balenie: 10 ml
Cena za balenie: 3,80 EURCeny prípravkov sme zistili na základe údajov z online lekární Benulekaren.sk, Pilulka.sk, Mojalekaren.sk. za január 2021 a následne sme vytvorili ich priemer.
Cena za dennú dávku: 0,041 EURNa posúdenie cenovej efektivity slúži cena dennej dávky v eurách. Tá sa vypočíta na základe pomeru medzi celkovou cenou balenia (EUR) a počtom dní užívania prípravku. Počet dní užívania je stanovený na základe udržiavacej dávky podľa SPC.
Dávkovanie: dospelí a deti staršie ako 6 rokov 2-3 vstreky denne do každej nosovej dierky, neužívať dlhšie ako 7 dní
Balenie vystačí na: 100 vstrekov